Nieuws


 

 

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Instagram en Facebook, daar vind je het laatste nieuws vanuit de vereniging.

 

 


mei 2018

WINSUM – Terwijl bij de meeste volleybalverenigingen het seizoen al weken lang beëindigd is, is er gevoelsmatig voor Winkhem deze week pas een eind gekomen aan een succesvol seizoen: Heren 1 en Dames 1 van Winkhem zijn gepromoveerd.

 

Heren 1 – De lange mannen van coach Miedema hebben een onverwachts goed seizoen gedraaid. Ze eindigden op de derde plaats in de 1e klasse B en kregen zo de mogelijkheid tot het spelen van promotie/degradatie wedstrijden. Uiteindelijk werden deze wedstrijden niet gespeeld omdat er genoeg ruimte ontstond door het terugtrekken van enkele ploegen. Het was even de vraag of het team klaar zou zijn voor de promotieklasse, maar na goed beraad is besloten deze stap te wagen.

 

Dames 1 – De dames hebben een wel heel bijzondere weg moeten afleggen om tot promotie te komen. Al vanaf de start van het seizoen waren de dames van Winkhem titelkandidaat. De verwachtingen maakten ze ook dubbel en dwars waar. Alleen stak Vios/Kolham daar een stokje voor doordat zij met een nog sterker team wisten aan te treden.

De dames moesten daarom een beslissingswedstrijd spelen tegen de nummer twee van de andere poule, dat werd een wedstrijd met een verhaal. In Ten Boer lieten de dames zien dat ze sterker waren dan hun opponent. Maar door een zeer vervelende blessure kantelde de wedstrijd, coach Bijsma en het team moesten met lede ogen aanzien dat ze de winst aan DES moesten geven. De wedstrijd ging verloren. Gelukkig heeft dit verhaal ook de volleybal bond bereikt en mede daarom werd een open gevallen plek in de 2e klasse aan de dames van Winkhem gegund.

 

Zowel de heren als dames van Winkhem spelen dus een treetje hoger in het seizoen 2018-2019.

 


Inlooptrainingen - mei 2018


Spannende ontknoping mini's Winkhem

April 2018

De laatste competitie ochtend is aangebroken voor de mini's van Winkhem.
Mini's 1 laat met goed volleybal zien hoe enorm ze gegroeid zijn afgelopen seizoen. Goede opslagen, goed samenspel en de techniek gaat met sprongen vooruit. Met een 3e plek sluiten ze dit seizoen prima af! ...

Mini's 3 of 4 zal deze ochtend het kampioenschap binnen slepen. De 1e wedstrijd meteen tegen elkaar. Er word goed gespeeld door beide teams. Tactische ballen worden gegooid en sterke opslagen zijn een goede weerspiegeling van deze 2 teams. De wedstrijd eindigt in 1-1. Geheel terechte uitslag, want hieruit blijkt maar weer dat beide teams volledig gelijkwaardig zijn aan elkaar. Daarna nemen beide teams het op tegen de meeuwen. Hier word met goed spel door beide teams van gewonnen. Mini's 4 sluit af tegen dovo en moet nog even aan de bak. Maar ook deze partij trekken ze naar zich toe. Wat een mooi seizoen voor ze!
Mini's 3 wint de laatste wedstrijd en blijven daarmee Mini's 4 net 1 puntje voor.
Ze zijn KAMPIOEN!!! Juichend nemen de meisjes de medailles in ontvangst, een mooie beloning op goed samenwerken!

En zo is het een zeer succesvol seizoen geworden voor alle mini teams van Winkhem!
Want met 4 kampioenschappen dit seizoen op zak, gaan de kinderen na de zomer de nieuwe competitie vol vertrouwen tegemoet!


Geslaagde volleybalochtend Mini's Winkhem

April 2018

Zaterdag 14 April werden in Winsum diverse wedstrijden gespeeld van de mini's van Winkhem. Een leuke ochtend waarbij alle kinderen hun groei in het volleyballen kunnen laten zien. De tribune was dan ook goed gevuld met ouders, opa's,oma's, broertjes, zusjes en andere familieleden.

 

Aan het begin van de ochtend mochten de jongste mini's laten zien wat ze kunnen. Mini's 3 en 4 vechten samen om het kampioenschap. De eerste wedstrijd was meteen spannend en hierbij werden lange rally's gespeeld. Mini's 4 trok deze keer aan het langste eind. De wedstrijden daarna werden door de beide teams goed gespeeld. Goede opslagen, vangballen maar ook goed gooien werd beloond met winst. Zowel Mini's 3 als 4 liggen beide nog op koers voor het kampioenschap. Volgende week in Zuidhorn zal de beslissing vallen en kan er bij Winkhem weer een feestje gevierd worden.

Nadat mini's 2 al kampioen was geworden, werd de ochtend afgesloten met het oudste mini team.


Mini's 2 kampioen!!

April 2018

Mini's 2 stond 3 punten achter op de nummer en de kans was zeer klein dat ze nog kampioen kon worden, maar zoals we deze week bij het Europees voetbal hebben gezien is het pas over als het laatste fluitsignaal klinkt. De eerste wedstrijd verloor de concurrent en toen moest mini's 2 aantreden tegen de meeuwen en bij winst kwam het kampioenschap dichterbij. De mini's lieten hun beste spel zien. Met gespannen koppies stonden ze in het veld, maar ze stegen boven zichzelf uit en wonnen deze wedstrijd!

 

De 2e wedstrijd was tegen de concurrent en wat was het spannend. Zo gelijkwaardig aan elkaar. Prachtig spel van beide teams, maar de mini's van winkhem wisten de overwinning naar zich toe te trekken! De zoemer ging en mini's 2 wisten dat het kampioenschap binnen handbereik was, maar

daarvoor moesten ze de laatste wedstrijd wel winnen. 


Even met een korte teambespreking met de coach en ze waren er klaar voor! De laatste wedstrijd op hetzelfde veld waar ze de vorige keer ook kampioen werden. Alle ouders hadden zich verzameld achter het veld met de camera's in de aanslag. Ze kwamen voor te staan en de spanning steeg. Lycurgus was een lastige tegenstander, maar met mooi spel en enthousiasme lieten ze zien hoe je een wedstrijd binnen kunt halen. De laatste seconden tikten weg en toen was het moment daar!!! Kampioenen!!!!!!

 

De mini's vlogen elkaar in de armen en werden gefeliciteerd door de andere teams van winkhem en met alle teams lieten ze zien waar Winkhem voor staat, want met veel enthousiasme en plezier in het spel kun je grootste dingen bereiken en dat hebben deze toppers.


Feline en Yasmijn mini's van de wedstrijd!

februari 2018

Feline (mini's 2) en Yasmijn (mini's 3) waren op zaterdag 10 februari mini's van wedstrijd! De mini's mogen dan meedoen met de warming-up, inslaan en de eerste opslag van wedstrijd verzorgen.

 

Met veel enthousiasme begonnen Feline en Yasmijn aan de warming-up en deden niet onder voor de dames! Tijdens het sprintje moesten de trainsters Rosalie en Liesbeth bijna hun meerdere erkennen in de meiden.

Tijdens het inslaan kregen Feline en Yasmijn de bal er zonder moeite over. Nog een paar jaar verder en dan kunnen ze zo de plek van hun trainster innemen!!

 

In het kader van fair play geven de teams elkaar voor de wedstrijd en hand en wensen elkaar een mooie wedstrijd. Feline en Yasmijn deden enthousiast mee. Toen mochten ze serveren en allebei knalden ze de bal over het net.

De dames hebben de coach goed geassisteerd door de waterflessen van de dames bij te vullen, maar nog veel belangrijker waren de aanmoedigingen.

 

Dames 1 heeft de wedstrijd gewonnen en dat kwam mede dankzij Feline en Yasmijn!


Mini's 4 ook kampioen!

Januari 2018

 

Het seizoen is nog maar halverwege en Winkhem heeft niet 1 kampioen, maar 2 kampioenen.
Mini’s 4 bestaat uit 5 meiden van 8 jaar waarvan een aantal pas in september zijn gestart met volleyballen. De meiden hebben de afgelopen maanden hard getraind en met veel enthousiasme het wedstrijdveld betreden.

Met doorzettingsvermogen en vooral veel plezier hebben Suus, Tess, Isabelle, Ysis en Maud deze prachtige prestatie behaald.

 


Kampioenschap Mini's 2 in zicht!

December 2017

 

 

Zaterdag 9 december spelen alle mini's thuis in de Ripperdahal! Vanaf 9.00 uur beginnen de wedstrijden. Mini's 2 is tot nu toe ongeslagen en kan komende zaterdag het kampioenschap binnenhalen!

 

 


Ook dames 2 in het nieuw!

November 2017

In mei van dit jaar heeft volleybalvereniging Winkhem meerdere inlooptrainingen georganiseerd om nieuwe leden te werven. Deze waren een groot succes, want in september is een volledig nieuw damesteam gestart. De 10 enthousiaste dames trainen op woensdagavond en komen uit in de Noordelijke Volleybal Competitie.

 

 

Bij een nieuw team hoort ook nieuwe kleding. Dankzij Bas Bolt van BB Systems konden er op 8 november prachtige shirts overgedragen worden aan de dames van Winkhem 2


Maud en Romy mini's van de maand

Oktober 2017

Zaterdag 7 oktober waren Maud en Romy als Mini van de maand te gast bij dames 1.

En wat hebben ze hun best gedaan! Beide mini's mochten meedoen met de warming-up en het inspelen, maar ze scoorden ook nog met een geweldige opslag!

Goed voorbeeld doet goed volgen en Dames 1 heeft vervolgens de wedstrijd met 4 - 0 gewonnen.Dames 1 in het nieuw!

September 2017

 

Met dank aan twee bedrijven is Dames 1 dit seizoen in het nieuw gestoken.

 

De inspeelshirts zijn gesponsord door Robbe b.v.

De wedstrijdshirts zijn gesponsord door Vaatstra b.v.

 Oudejaars Volleybal Toernooi 2017

 

 

Geef je snel op voor het OVT 2017 dat dit jaar wordt gehouden op woensdag 27 december.

 

Opgeven kan bij: ovt-2017@hotmail.com

 

Locatie: Ripperdahal, Hamrik 4 te WInsum

TIjd: 19.00 - 23.00 uur

 

 


Nieuwe leden gezocht!

April 2017

Beste volleyballers / ouders,

 

Het volleybalseizoen is alweer bijna ten einde. Dat betekent dat we alweer nadenken over de teamindelingen voor het volgende seizoen.

 

Wij zijn bij zowel de heren als de dames op zoek naar nieuwe leden. Wij proberen voor het volgend seizoen een tweede damesteam op de been te krijgen. Geïnteresseerde dames zijn dan ook meer dan welkom.

 

In de maand mei worden een vijftal inlooptrainingen georganiseerd. Lijkt het je leuk om volgend seizoen te volleyballen of ken je iemand die dit misschien leuk kan vinden, dan ben je van harte welkom!

 

Voor de dames zijn de inlooptrainingen op de woensdagavonden (3 t/m 31 mei) van 20.30 uur tot 22.00 uur in de Ripperdahal.

 

De heren trainen op dinsdagavond (2 t/m 30 mei) van 20.30 - 22.00 uur in de sporthal van de Terra, locatie Onderdendamsterweg.

 

Wij hopen veel nieuwe volleybal(l)(st)ers te mogen begroeten.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Winkhem

 


Mooie opbrengst tulpenactie!

Zaterdag 18 maart hebben we weer de jaarlijkse tulpenactie gehouden. En dit was een groot succes!

We hebben maar liefst € 800,- op mogen halen met deze fleurige actie! Een mooie aanvulling op onze kas.

We willen iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet!


Jolien mini van de week!

Februari 2017Oudejaarstoernooi groot succes!

December 2016

Op  woensdag 28 december vond het Oudejaarstoernooi plaats in de Ripperdahal te Winsum. Dit was een groot succes! Maar liefst 15 teams deden mee en daar waren wij als organisatie best trots op!