Wedstrijdverslagen


Winsum Nieuws doet verslag van onze wedstrijden. Klik op de onderstaande links voor onze verslagen.


De strijd om het kampioenschap

Dames 1 -24 maart 2018

Zaterdag 24 maart om 17u was de kraker van Winkhem dames 1 tegen Vios/K.

 

Beide teams waren er op gebrand om deze wedstrijd naar zich toe te trekken, want de winnaar kan wel eens aan het langste eind trekken als het straks gaat om de kampioenstitel. Na de warming up mogen als eerste de 2

mini’s van de dag hun sterke opslag laten zien. Beide kids deden dit erg goed. Daarna is het zover en geeft de scheidsrechter het startsignaal van deze kraker. In de eerste fase van de wedstrijd hebben de dames van Winkhem de overhand. De pass ligt goed en er kunnen mooie aanvallen opgebouwd worden. De dames van Vios hebben moeite om het eigen spel te maken. De eerste time out van hun kant is ook dan snel een feit. Winkhem houd het heft in eigen handen en sluit de eerste set af met winst, 25-19.

 

Beide teams beginnen ongewijzigd aan de 2e set. De coach van Winkhem geeft de dames maar 1 opdracht mee, ga door met het sterke en stabiele spel van de 1e set. Maar de dames van Vios worden de zenuwen ook meer de baas en komen steeds meer in hun spel. De dames van Winkhem maken opslagfouten en de

pass komt niet meer zo foutloos aan bij de spelverdeelster als in de eerste set. Dit maakt dat het aanvallend minder overtuigend word dan in de 1e set. De time out is voor Winkhem, de coach zetten de dames even weer op scherp. Echter lukt het niet om de scherpte van de eerste set te herpakken en trekt Vios met goed verdedigingswerk en goede aanvallen deze set naar zich toe 16-25.

 

Met een 1-1 stand zijn er in een goed met publiek gevulde sportzaal, nog 2 sets te verdelen. Winkhem brengt wat wissels in en hoopt hiermee weer wat scherpte in het team te brengen. Vios heeft het geloof terug na de winst in de 2e set. Bij Winkhem worden mooie aanvallen afgewisseld met lastige passes en foute serves. Vios kan hierdoor het spel blijven maken en komt aanvallend beter tot zijn recht. Winkhem probeert de aanvallen met een goed blok te weren maar trekt ook deze set aan het kortste eind 16-25. De laatste en 4e set is een afspiegeling van de 3e set. Vios maakt het spel en trekt ook in deze set de winst naar zich toe 16-25.

 

Met nog 2 wedstrijden te gaan voor Winkhem is Vios de winnaar van deze strijd om de 1e plek. De dames van Winkhem zijn op waarde geklopt maar zullen met een goed gevoel de laatste 2 wedstrijden van dit zeer

goede seizoen willen afsluiten met winst! En wie weet laat Vios in hun laatste 3 wedstrijden toch nog wat punten liggen…….En kan het nog steeds zijn dat de dames van Winkhem kampioen worden. Wordt vervolgd...

 

Tof dat jullie er allemaal waren!!! Helaas mochten het niet de gewenste punten opleveren. 


Zware dobber voor Dames 1

Dames 1 - 17 maart 2018

Afgelopen zaterdag moest dames 1 tegen Donitas spelen in Groningen. De Donitaters verliezen nooit thuis en aan winkhem de zware taak om

dit patroon te doorbreken en in de race te blijven voor het kampioenschap.

 

Dé strijd om punten begon al voor de wedstrijd. De wedstrijdbal van Donitas was veel te zacht

en na wat gesteggel koos de scheidsrechter voor de bal van winkhem. De eerste set begon wat wankel en de teams bleven dicht bij elkaar. Waar normaal Winkhem het spel domineert, kwamen ze nu niet aan hun snelle spel toe. Donitas vertraagde het spel en daar hadden de dames moeite mee, maar toch wisten ze de set naar zich toe te slepen (25-22).

 

De 2e set gingen de dames goed van start, maar Donitas serveerde goed en de dames hadden daar geen passend antwoord op. Een ruime voorsprong werd uit handen gegeven. Het einde van de set was zenuwslopend en resulteerde in winst voor Donitas (24-26).

 

In de 3e set kwam Winkhem weer in het spel met mooi spel. De dames lieten zien waarom ze bovenaan staan.

De set konden ze vrij eenvoudig naar zich toe trekken (25-16).

 

De 4e set zorgde Donitas weer voor de nodige vertraging in het spel, terwijl de dames van Winkhem het lekkerste spelen als het tempo hoog is. Op den duur stond het 22-18 en waar de dames van Winkhem, het publiek de bal tegen het dak aan zagen gaan, vond de scheids dat niet... het was wel het zetje wat ze nodig hadden om wakker te worden. Het vuur kwam terug in het spel en het werd een spannende eindstrijd, die helaas in het voordeel van Donitas viel (24-26). 

Door deze uitslag van 2-2 staat dames 1 punt achter op de nummer 1, Vios.

 

Komende zaterdag treffen de dames om 17.00 uur, Vios in de sporthal bij de brake en kunnen dus alle support gebruiken!!


Winkhem Heren 1 houdt LSV van het lijf

Heren 1 - 17 maart 2018

Afgelopen zaterdag vond er een directe strijd plaats om de derde positie in de 1e klasse b van het noordelijk mannen volleybal. In Loppersum troffen LSV en Winkhem elkaar. Winkhem bezet momenteel de derde positie en LSV is met een opmars bezig en daarmee krijgen ze de Winsumer mannen steeds dichter in het vizier. LSV bleek in de ongelijke strijd de sterkste, 3-1.

 

Ondanks afmeldingen en een blessure was het Winkhem gelukt om een zestal mannen bij elkaar te krijgen om directe concurrent LSV partij te gaan bieden. Voor Winkhem luidde het credo, elk punt is winst tegen het sterker bemande LSV. Winkhem startte de wedstrijd naar omstandigheden sterk, de Lopsters moesten daarentegen het vizier nog scherp stellen. Dit maakte dat Winkhem meteen kon doen waar het voor kwam, punten afsnoepen. Later in de wedstrijd verschoof het initiatief steeds verder naar de mannen uit Loppersum. De setstanden, 23-25, 25-18, 25-14 en 25-11, beelden goed uit hoe de verhoudingen waren.

 

Winkhem begon heel kalm, gedecideerd en wist goed te antwoorden op het, in het begin, matige spel van de Lopsters. Maar doordat er veel aanvalskracht afwezig was aan Winsumer kant wist Winkhem LSV niet onder druk te houden. LSV begon wel steeds beter offensief spel te vertonen en kon daarmee makkelijk het overwicht uitdrukking geven in sets- en wedstrijd winst.

Omdat Winkhem één set pakte is er nog een verschil van twee punten op de ranglijst. Het zal dus spannend blijven wie de derde plaats zal gaan innemen. Tot nu toe weet Winkhem de concurrentie nog van het lijf te houden.

 

Dinsdag 20 maart mag Winkhem alweer de strijd aangaan met VIOS/Kolham. Deze wedstrijd zal om 20:30 uur plaats vinden in de zaal van het AOC aan de Onderdendamsterweg.


Wedstrijdverslag dames 1 Winkhem - V.S.V. '74

Dames 1 - 7 maart 2018

Na de voorjaarsvakantie en wat ziekte kiemen achter ons gelaten, beginnen de DS Winkhem deze keer met 8 speelsters aan hun volgende wedstrijd. Dit keer tegen V.S.V. 74 uit Vlagtwedde. De DS uit het verre Vlagtwedde kwamen ons uitdagen in onze vertrouwde Ripperdahal.

We spelen lekker warm onder genot van opzwepende muziek. Om 21 uur stipt fluit

de scheids het startsignaal voor de wedstrijd.

 

V.S.V. 74 begint met hun opslag, en deze wordt gelijk door Winkhem geïnd. Winkhem begint met een voorsprong aan de set maar we merken dat

het nog wat stroef verloopt. Na een time out van V.S.V. 74 worden we door coach Martin even op scherp gezet. Dit heeft effect en er worden mooie anvallen op mid en buiten uitgevoerd door Hennie en Marleen.

De 1e set word binnengehaald met een strakke serve van Eva. (25-11)

De 2e set word de diagonaal Petra gewisseld voor Rosalie. We gaan goed van start en komen punt voor punt verder. Maar ook V.S.V. 74 lijkt warm te worden, we worden dan soms ook verrast door een goede serve van de DS uit Vlagtwedde.

Even de koppies bij elkaar en de focus weer op scherp! Spelverdeelster Liesbeth weet ook een mooie set up te geven voor een aanval op achterover deze set gaat naar Winkhem kant. (25-19)

 

In de 3e set gaan we gelijk op, binnenkomer Els op de buiten aanval word halverwege de set goed gevonden. Door deze aanval en de aanval op de mid positie Annelies slaan we al snel een gat in de puntentelling. Met een

afgeblokte bal gaat deze set wederom naar Winkhem. (25-10)

 

De laatste set van deze wedstrijd geven we door eigen fouten te veel punten aan V.S.V. 74. Ook de serve van V.S.V. 74 laat ons toch weer verrassen waardoor de pass niet goed bij onze spelverdeelster komt.

Gelukkig weten we de boel om te draaien en weten we weer meer grip te krijgen op de pass. Met een sterke aanval op buiten komen de punten weer binnen. Na een lange rally gaat ook deze laatste set naar Winkhem! 25-18.

Onze volgende wedstrijd wordt gespeeld op 17 Maart in de Koos Duppenhal, Groningen. Donitas is dan onze tegenstander.


Wedstrijdverslag dames 1 Winkhem - GVAV Unitas

Dames 1 - 17 februari 2018

Met nog slechts een paar wedstrijden te gaan, komt het kampioenschap voor dames 1 voorzichtig binnen handbereik. Belangrijk om de focus goed te houden en er vol te voor gaan. Unitas vanuit Usquert, nummer 5 op de ranglijst, staat vandaag op het programma. Na vorige keer gelijkspel te hebben gespeeld onder een laag dak, staan we te popelen om deze keer van de

dames te winnen. Bij een thuiswedstrijd mogen er altijd twee spelers van de mini’s mee lopen en de eerste bal spelen. Deze wedstrijd is de beurt aan Yasmine en Feline. Ze doen het geweldig en geven de dames direct lekker veel energie!

 

De 1e set gaan we direct voortvarend van start. We houden goed ons eigen spel aan en staan goed de verdedigen. De pass komt mooi en er wordt regelmatig onhoudbaar aangevallen door Els Schutter. Petra Oosterhuis serveert de stand snoeihard naar 8-5. Op het midden staat Hennie Dijkema haar mannetje en valt goed aan. In het midden van de set zorgt een driemeter aanval van Els Schutter de stand op 15-10. Unitas komt er eigenlijk niet meer aan te pas. Met nog een mooi blok van Karen Bulthuis komen we op een eindstand van 25-15.

 

In de tweede set blijven we constant spelen. Er is veel variatie in het spel en Liesbeth Robbe bedient de aanvallers op hun wenken. Met weer een ijzersterke serve, ditmaal van Eva van der Meulen, komt de stand al snel op 10-3. Heel af en toe heeft Unitas een antwoord en komt er een lange rally. Een van de rally’s wordt heel slim afgemaakt door Karen Bulthuis met een goede tactische bal in het centrum van de tegenpartij. En daar was iedereen te laat. Unitas lijkt de hoop te hebben verloren en komt eigenlijk niet terug met een aanval. De set

eindigt op 25-15.

 

Vol goede moed en een aantal nieuwe spelers zijn we gestart in de derde set. Dat was een minder goede keus van coach Audrey Mennens. De wisseling van de wacht bleek teveel van het goede en leidde tot een achterstand van maar liefst 13 punten. Twee time outs verder is het nog steeds lastig spelen en worden Eva

van der Meulen en Karen Bulthuis ingebracht. De dames knokken er hard voor en elke punt wordt verdiend. Langzaam passen we weer beter en kan er weer worden opgebouwd. Met de support van het publiek en de bank komen we langs zij weer voor te staan. Liesbeth Robbe serveert de dames uitstekend naar een stand van

21-18. Na een spannende slotfase winnen we uiteindelijk met 28-26.

 

De vierde set hebben we het in het begin weer lastig. Het eigen spel oppakken is af en toe lastig tegen deze tegenstander. Maar we houden het hoofd koel en concentreren ons op ons eigen spel. De aanval loopt lekker deze set en in het achterveld staat Annelies Staghouwer goed te verdedigen. We blijven constant en goed serveren. Dat levert een hoop winstpunten. We punniken er een mooi eind aan en winnen de laatste set met 25-21!


Dames Winkhem nemen mooie punten mee uit Beerta

Dames 1 - 29 januari 2018

Maandagavond 29 januari stond de uitwedstrijd tegen Beerta op programma. Na een aantal wedstrijden uit de onderste regionen namen we het vanavond op tegen de nummer 6.

Om half 8 beginnen de dames gemotiveerd met de warming-up. We hebben er zin in en we willen hier geen punten laten liggen. Aan het begin van de eerste set gaan we gelijk lekker met de serves. De vanaf het begin sterk spelende Marleen neemt een aantal punten voor haar rekening. Halverwege de set wordt het spel iets slordiger en bij de stand van 9-9 neemt coach Bijsma een time-out en spreek de dames even weer goede moed

in. Daarna gaat de set redelijk gelijk op en bij de stand van 22-15 slaat aanvaller Schutter een mooie aanval binnen. Eindstand 25-17.

 

In de tweede set is de opstelling ongewijzigd. Beerta begint met de serves en met een perfecte pass van Marleen op Liesbeth verzilvert Bulthuis deze mooie aanval! Daarna trekt Robbe met de serves een mooi gat tot

8-1. Beerta krabbelt een beetje terug, maar Winkhem is ze de baas, de ballen worden uit de hoeken en muren weg geveegd! Strijd wordt er zeker geleverd! Aan het einde van de set komt Eva in het veld voor Schutter en laat zich gelijk positief zien met leuke opslagen en aanvallen. Eindstand 25-17.

 

In de derde set komen er 3 wissels in het veld, maar het spelbeeld blijft hetzelfde. De dames willen vanavond 1 ding: met de volle buit terug reizen naar Winsum. De serves doet het uitstekend vanavond een mooie blokbal van Bulthuis trekt de stand naar 7-3. Het hoogtepunt in de set was een zeer lange rally waar over en weer geknokt werd voor het punt, maar het was diagonaal speelster Oosterhuis die met een mooie slag het punt naar Winsumse kant toe trok. Eindstand 25-13.

 

De vierde set maakte Marleen plaats voor aanvalster Schutter. Aanvaller Van der Meulen maakte met een harde aanval gelijk duidelijk dat we deze set ook wouden pakken. Daarna nam midspeelster Dijkema een paar

punten voor haar rekening met mooie serveballen. Bij een stand van 12-4 was het kaarsje bij de goed gemotiveerde dames van Beerta op. Annelies en Petra serveerden met "harde" ballen de hele set uit, de buit is binnen! Eindstand 25-8.

 

Eindstand van de wedstrijd 4-0, en dit was ook terecht gezien het mooie spel wat de dames lieten zien vanavond. In de kantine werd nog gezellig een drankje gedronken en kwam het goede nieuws binnen dat koploper VIOS/K een puntje heeft laten liggen. De strijd om de koppositie gaat door!


De volgende wedstrijd is op 10 februari om 17:00 in de Ripperdahal, dan komen de dames uit Usquert op bezoek. Support is van harte welkom!


Winkhem dames 1 - Krathos

24 januari 2018

1e set:
Krathos mag beginnen met de serve maar Winsum pakt hem meteen terug. Dankzij een paar mooie opslagen van Liesbeth en Marleen komen de dames Winkhem op 8-2 voorsprong. Krathos begint in hun spel te komen en coach Martin vraagt een time out aan (10-7), we moeten de puntjes weer op de i te zetten.
En dat doen we, de volgende time out is voor Krathos. De dames uit Winsum staan dan voor met 20-13.
Maar Krathos geeft niet op en maakt het ons nog even moeilijk, toch winnen wij de 1e set met 25-23.

2e set:
Het eerste punt voor Winkhem wordt gemaakt door Karen maar toch staan wij met 2-1 achter, de dames uit Hoogezand krijgen er zin in. Punt voor punt proberen wij hun voorbij te komen en dat lukt, tijdens de eerste time out staan wij met 10-6 voor. Wij zitten niet goed in ons spel en daar maakt Krathos flink gebruik van, het staat 13 gelijk maar dankzij een sneaky balletje van Liesbeth staan wij weer voor.
15-15 en coach Martin maakt gebruik van een wissel. Annelies komt er in voor Karen en dit is een goeie wissel want Annelies maakt gelijk een paar mooie opslagen, hier door wordt de coach van Hoogezand bang en vraagt gelijk een zijn 2e time out aan (19-16) Krathos komt nog heel even terug in de wedstrijd maar verliest ook deze set met 25-22.

3e set:
We beginnen de derde set goed met een mooie aanval van Hennie en een mooi opslag serie van Rosalie het staat 5-4 deze set gaat het lang gelijk op. Met een lekkere serve van Petra staat Winkhem weer met 1 punt voor (11-10), maar Krathos maakt goed gebruik van onze gaten en we staan weer gelijk. Dankzij een mooie aanval van Els staan wij weer voor. Nu gaan wij uitlopen en Annelies heeft een paar mooie opslagen, ook Rosalie heeft nog een paar scherpe onderhandse opslagen en zo trekken wij de set naar ons toe. De 3e set winnen wij met 25-14.

4e set:
Ook de vierde set begint goed, wij staan met 7-4 voor en Annelies heeft een heerlijk blok 8-4 daarna mag zij ook gelijk opslaan en maakt er 9-4 van. Krathos komt terug in de wedstrijd met een paar strakke serves (11-11).
Met een mooi aanval van Marleen sluiten wij de serves reeks van Krathos, met een paar lange rally’s komen wij toch voor te staan met 16-14. Eva komt er in voor de opslag. Met een fijne pass en een mooie setup maakt Els het heerlijk af. Na twee opslagen van Annelies vraagt de coach van Hoogezand een timeout aan (21-16).
Rosalie legt de bal nog even mooi achter in (22-16). Krathos pakt nog een paar punten maar dat is toch te weinig om nog bij Winkhem in de buurt te komen. Ook deze set winnen wij met 25-19.

 

Weer een 4-0 winst voor Winkhem dames 1!

Onze volgende wedstrijd is op 29 Januari om 20u in Finsterwolde tegen Beerta de nr 6 in deze poule.


Winkhem's kans op een stunt lijkt verkeken

Heren 1 - 23 januari 2018

Afgelopen dinsdagavond speelden Winkhem en Sivoc'93, respectievelijk de nummers 1 en 2 uit de 1e klasse B, de wedstrijd van het seizoen. Voor Winkhem was dit dé kans om de koppositie aan te vallen. Sivoc verdedigde sterk en trok aan het langste eind, 1-3.

 

 

Wie voor afgelopen zomervakantie de mannen van coach Miedema had verteld dat ze in januari voor de koppositie zouden spelen, was hoon ten deel gevallen. Toch kan het raar lopen in de sport en dat maakt het ook zo mooi. Met een behoorlijk gewijzigd team weet Winkhem dit seizoen uitstekend mee te doen. Een stunt leek tot gister in de lucht te hangen. Maar helaas, in vier sets wist Sivoc de koppositie verder te verstevigen. Hoewel Winkhem na één set op voorsprong stond(25-23), was het Sivoc dat stapje voor stapje sterker begon te spelen. De setstanden 19-25, 16-25, 13-25 laten ook zien dat Sivoc de terechte winnaar is gebleken. Hoewel de Winsumer lange mannen nu even weten waar het plafond lijkt te zijn in deze competitie, is men allerminst ontevreden. Dinsdagavond hebben we dan misschien ons hoofd gestoten aan dat plafond, de uitdaging om ‘the best of the rest’ te worden is ook zeker de moeite waard.

 

Als men alleen op de setstanden af zou gaan dan lijkt het een eenvoudige wedstrijd te zijn geweest voor het team uit Siddeburen. Dit doet geen recht aan de werkelijkheid. Zowel Winkhem als Sivoc spraken na de wedstrijd van een mooie maar ook pittige wedstrijd.
Zo was er een rally waarin Sivoc zes voluit geslagen aanvallen nodig had voordat de verdediging van Winkhem verslagen was. Maar ook Winkhem kwam met sterk aanvallend spel voor de dag.
Het verschil zit misschien hierin; Winkhem had in de eerste set, waarin lang tegen een achterstand aangekeken werd, genoeg aan één setpunt om de set te beslissen. Later in de wedstrijd nam de foutenlast steeds een beetje verder toe en Sivoc ging daarentegen steeds sterker spelen.

 

Verliezen is nooit leuk, maar in deze wedstrijd is alles gegeven en kan gesproken worden van verdiende winst voor Sivoc. Het seizoen is zeker niet over en Winkhem zal er alles aan doen om de tweede plaats te verdedigen want Sivoc zal vast kampioen worden tenzij spelers uit gaan vallen.

 

Zaterdag 3 februari gaat Winkhem op bezoek bij Flash in Veendam. De wedstrijd start om 18:00 uur.


Wedstrijdverslagen Winkhem Mini's

Januari 2018

Mini's 1

Na de winterstop mochten de spelers van Winkhem Mini 1 weer aan de bak en speelden zij twee wedstrijden uit in Zuidhorn. De eerste wedstrijd moesten ze spelen tegen DES N5 1. Al gauw werd duidelijk dat het

niveau van de tegenpartij nogal wat lager lag als dat van de mini’s van Winkhem. Dit resulteerde in een grote winst voor Winkhem en was het plezier enorm bij onze mini’s! Tijdens de korte pauze waarbij er volop werd geoefend met de bal onder begeleiding van de coach werd het team ter voorbereiding op de volgende wedstrijd opnieuw klaargestoomd om te gaan voor de winst.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Oranje Nassau N5. Het werd al gauw duidelijk dat deze wedstrijd wat meer tegengas nodig had van de mini’s van Winkhem. Ondanks het harde werken en een goede inzet is het niet gelukt om te winnen, helaas beide sets verloren tijdens deze wedstrijd.

We mogen terug kijken op een goede start na de winterstop van de Mini’s 1! Op 3 februari mogen de mini’s 1 opnieuw 2 wedstrijden uit spelen in Bedum.

 

Mini's 2

De 2de helft van de competitie startte in Zuidhorn. Helaas waren we niet compleet, want Jorian is licht geblesseerd geraakt door een ontmoeting met de paal tijdens de training. De eerste wedstrijd was weer spannend, maar Levi was scherp in de verdediging en Feline was heel stabiel met een prachtige opslag.Jesse wist de tegenstander te verrassen met korte balletjes over het net. Natali beheerste de onderhandse techniek vandaag goed en Jurjen dook diverse ballen van de grond. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 5-3 van de Meeuwen. De 2e wedstrijd was spannend en de teams waren aan elkaar gewaagd en dat resulteerde in een 3-2 verlies voor Winkhem. De koppies gingen een beetje hangen,maar na een peptalk van de coach en een spelersmoeder begonnen ze vol goede moed aan de 3e wedstrijd van de ochtend tegen Dio Bedum. De dames en heren waren vanaf het begin weer scherp en konden de slimme balletjes van de tegenstander goed verwerken en haalden zo de winst binnen. Al met al een geslaagdewedstrijdochtend!

Mini's 3

De meiden (Isanna, Yasmijn, Sanne, Jolien en Tessa) hadden er weer zin in na de winterstop! Voor Tessa was het haar eerste wedstrijdochtend, best spannend! Maar wat hebben ze het goed gedaan! De eerste wedstrijd liep als een trein. We vingen de ballen goed, hadden mooie opslag, stonden goed klaar.

Vandaar ook een eind score van 7-0! De tweede wedstrijd begonnen we goed. We stonden met 2-0 voor. Helaas is het in de laatste seconden toch nog 2-2 geworden. Zo ook voor de laatste wedstrijd. Van een 2-0 stand wederom naar een 2-2. Uiteindelijk kunnen we terug kijken op een geslaagde ochtend. De meiden hebben goed hun best gedaan!

 

Mini's 4

 De eerste wedstrijden stonden weer op het programma en voorzichtig glibberden we richting Zuidhorn. Nadat in de kleedkamer het balgevoel geoefend te hebben, konden ze om elf uur met de eerste wedstrijd starten tegen DOVO/Hujades uit Doezum. Het leek wel of deze meiden nog stonden te slapen en met gemak werden ze verslagen. Eindscore was 4-0. Na een korte pauze traden we aan tegen een nieuw team van de Meeuwen. Hoe goed zij hun best ook deden, mini's 4 was voor hun een maatje te groot. De Meeuwen moesten dan ook het

onderspit delven en werden door de meiden met het grootste gemak verslagen. Eindscore 10-0. Als laatste traden we aan tegen mini'3 van Winkhem. De meiden deden het super goed tegen elkaar en hadden er dan een pittige kluif aan met een als eind score een terechte 2-2. De Meiden zijn dan ook super blij met deze 16 bij elkaar gesprokkelde punten en hopen op deze voet de titel te prolongeren!


Winkhem behaalt met stabiel spel opnieuw de winst

Heren 1 - 20 januari 2018

Winkhem heeft na de winterstop meteen een zwaar programma. In deze maand spelen de mannen drie wedstrijden achter elkaar tegen top vijf teams. Vorige week werd de eerste van drie gewonnen. zaterdag traden de mannen in Groningen aan tegen Olympia. Winkhem won opnieuw, 3-1.

 

De Groningers zijn al drie seizoenen op rij een geduchte tegenstander gebleken. Vandaag bleken de verschillen te groot. Winkhem won de eerste set zeer overtuigend, 12-25. In set twee ging het een stuk moeilijker, deze set werd door de gastheren opgeëist, 25-21.

In set drie en vier waren de lange mannen uit Groningen over hun hoogtepunt heen en gaven ze de sets in respectievelijk 18-25 en 17-25 aan Winkhem weg en verstevigde daarmee de tweede plek op de ranglijst.

Winkhem startte de wedstrijd heel alert. De serve werd goed uitgevoerd en ook aanvallen waren zo gevarieerd dat Olympia er helemaal niet aan te pas kwamen. Olympia startte stram waardoor de Winsumers veel gebruik maakten van tactische prikballen.
Winkhem hield deze speelstijl ook aan in de vervolg set alleen werden er meer serve fouten gemaakt en kwam de passing bij Olympia beter uit de verf. Omdat Winkhem in de pass juist meer fouten ging maken was er een tactische omzetting nodig.

In de derde set startte Winkhem sterk met enkele wissels en dat sorteerde een positief effect. Het initiatief en de punten viel ten deel aan Winkhem. Jan Ewold Zuidema speelde een uitstekende partij. Zijn spel kenmerkte zich vooral door zijn gretige manier van spelen. Dat gaf het hele team een positieve impuls.

In het laatste deel van de wedstrijd werd het verschil alleen maar groter. Winkhem nam steeds meer afstand en Olympia werd met de neus op de feiten gedrukt van het missen van de eerste spelverdeler.

 

In deze wedstrijd was de goede inzet van het hele team wat in het oog sprong. Dit geeft vertrouwen voor aankomende wedstrijd tegen de koploper uit Siddeburen. Aanstaande dinsdag 23 januari, om 20:30 uur, wordt deze belangrijke wedstrijd in de hal aan de Onderdendamsterweg gespeeld.


Winkhem dames 1 - V.V.N.

Dames 1 - 17 januari 2018

Afgelopen woensdag, de 17e, moesten de dames van Winkhem een uitwedstrijd spelen tegen V.V.N uit Bad Nieuweschans. V.V.N. staat op de laatste plaats in de competitie. Het zou dus een redelijk eenvoudige wedstrijd moeten worden, maar de 0-4 moest nog wel even gerealiseerd worden.

Ondanks de lange reis waren we keurig op tijd aanwezig. Geen tegenstander te bekennen en de zaal nog akelig donker en koud. Volgens de scheidsrechter mocht de zaal pas om 19:30 uur open terwijl de wedstrijd al om 20:00 uur moest beginnen. Ook om 19:30 uur was er nog geen tegenstander. Pas een kwartier voor de wedstrijd kwamen er een voor een wat dames binnen lopen, heel gezellig, relaxed en met mooie glimmende broekjes. Na even kort te hebben ingespeeld vond de scheidsrechter het wel tijd om te gaan beginnen. Onderuitgezakt op zijn stoel gaf het hij eerste fluitsignaal.

 

Winkhem ging voortvarend van start. Annelies en Liesbeth serveerden er lustig op los en met een stand van 2-13 vond de coach van V.V.N. het tijd voor een eerste time-out. Helaas had dit voor hen niet het gewenste resultaat. Winkhem haalde de eerste set binnen met een stand van 8-25.

 

De tweede set begon even anders. De dames van Winkhem dachten er even te makkelijk over en V.V.N. kwam zowaar op een voorsprong. Gelukkig kwam Eva aan serve en zij trok de stand weer gelijk. Winkhem scoorde goed met mooie doortikballen van de spelverdeler en ook de 3-meter aanvallen liepen goed. Bij een stand van 10-16 werd er door de tegenstander weer een time-out aangevraagd maar net zoals de vorige time-out had ook deze geen resultaat. Na een goede service beurt van Marleen werd deze set gewonnen met 12-25.

 

In de derde set was Winkhem echt even het padje kwijt. Veel persoonlijke fouten zorgden ervoor dat we tegen een achterstand aankeken van 11-4. Coach Martin vroeg een time-out aan om de dames even duidelijk te maken dat er echt iets moest gebeuren en dat het geen optie is om een set te verliezen. Na een paar mooie aanvallen van Karen en Els en een goede service serie kwamen de dames terug op een stand van 14-11. De tegenstander werd toch weer een beetje zenuwachtig en daar heeft Winkhem dankbaar gebruik van gemaakt. De set werd gelukkig gewonnen met een stand van 20-25.

 

De vierde set werd weer makkelijk gewonnen met een stand van 10-25. V.V.N. had de moed opgegeven en Winkhem kon lekker zijn eigen spelletje spelen, goed serveren en veel variatie in de aanvallen laten zien.
 De tegenstander kwam tot de conclusie dat het misschien wel goed zou zijn om een doelstelling te hebben voor de rest van dit seizoen.

 

Onze doelstelling, kampioen worden in de 3e klasse, is voor hun helaas geen optie meer. De dames van Winkhem liggen gelukkig nog steeds op koers !!!!!
Na afloop hebben we in de kantine nog genoten van een smartlappenkoor en de geur van frikandellen (schijnt “het” voedsel te zijn voor de schietvereniging, wat hoort er dan bij een volleybalvereniging).
Komende woensdag om 21:00 uur staat de wedstrijd tegen Krathos op het programma.


Winkhem dames 1 - Set up/W

Dames 1 - 13 januari 2018

De winterstop is voorbij en wij, de dames van Winkhem, moeten weer aan de bak.

Wedstrijd Winkhem D1 tegen Set up Wildervank stond op het programma.

 

Onze coach Martin Bijsma heeft ons direct op scherp gezet: willen we kampioen worden, dan zijn alle punten belangrijk. Om te beginnen door het winnen van deze wedstrijd. Jullie moeten direct vanaf het begin er bovenop zitten.

De 1e set ging van start. Blijkbaar moesten we er toch nog weer even inkomen. De eerste set kende een slome start, met wisselvallig spel. Op 21-17 heeft Martin een time out aangevraagd en ons nog even weer op scherp gezet. Setstand: 25-20.

De 2e set verliep totaal anders. Wij gingen beter spelen. En hierdoor konden wij ons eigen spelletje weer spelen. Goede verdediging, goede pass en afwisselende aanvallers konden worden gevonden. In deze set werd de tegenstander regelmatig op het verkeerde been gezet. Set stand 25-8.

 

In de 3e set liep het weer wat moeizamer. We speelden iets te gemakkelijk, waardoor de tegenstander ook meer tot scoren kwam. De overtuiging die in de 2e set heel duidelijk aanwezig was, was in deze set minder goed te vinden. Dit bleek ook wel: er werden 3 time outs aangevraagd (2 door Martin en 1 door de tegenpartij). Moeizaam kropen we omhoog en wisten uiteindelijk ook deze set binnen te halen. Set stand 25-19.

 

Tot slot kwam de 4e set. De set begon flitsend met een goed aantal goede serve ballen. Het gevoel en het spel van de 2e set kwam terug in deze 4e. De tegenstander had bijna niets meer in te brengen. En wij konden doorstomen. Set stand 25-4.

De tegenstander was niet in staat om hun eigen spel te spelen. Ze werden te veel gedicteerd door ons spel. Ook deze wedstrijd hebben wij naar ons toe weten te trekken. Met als resultaat wederom een 4-0 overwinning.

Op naar de volgende wedstrijd.


Winkhem heren 1, thuis ongeslagen

Heren 1 - 9 januari 2018

In de top van de 1e klasse B trapten Winkhem heren 1 en Trias het nieuwe volleybal jaar af. Doordat beide ploegen in de top 3 staan was dit meteen een kraker te noemen. Trias is een heel ervaren ploeg en Winkhem moest dus het beste spel tonen. Dit viel Winkhem’s kant op, het werd
3-1.

 

Trias begon, net als het treffen in Delfzijl, heel sterk en wist de eerste set te winnen. Winkhem kwam daarentegen als een diesel op gang en gaf daarna een uitstekend antwoord op het aanvallende spel, namelijk een sluitende verdediging.

De eerste set was overduidelijk voor Trias uit Delfzijl, 14-25. De tweede set kreeg Winkhem met steeds beter lopend verdedigend werk vat op Trias, 25-21. In set drie en vier kwamen daar ook betere blokkeringen bij vanuit het Winkhem kamp. Trias deed wat het kon maar de pijp was leeg. Hoewel het spannende sets waren trok Winkhem ook deze sets naar zich toe met 23-25 en 23-25.

Winkhem speelt sterk mee in de competitie en bovenal, de mannen zijn thuis nog ongeslagen.

 

De topwedstrijd Winkhem-Trias was zorgvuldig voorbereid. In de vakantie had Winkhem nog een extra training ingelast om te trainen op het positiespel. Daardoor was er een positie wijziging getraind die in deze wedstrijd ook meteen ingezet kon worden. 

Gezien het feit dat de winnaar van deze strijd zich in de kijker zou gaan spelen als voornaamste bevechter van de koploper, was er meer dan alleen punten te verdienen in deze wedstrijd.

Trias speelde weer goed gevarieerd en geslepen. Het is een ervaren ploeg die niet zomaar de winst laat afsnoepen. Winkhem begon mat maar mede door een gezonde vechtlust werden de goed geplaatste ballen gaandeweg voldoende gepareerd. Het beïnvloedde het spel van Trias genoeg zodat de Delfzijlster aanvalsdrang getemperd werd.

Tekenend was de rally waarbij Trias drie maal aanviel en Winkhem driemaal uitstekend de bal weer snel over het net terug gaf. Na drie keer was Trias zo uit het spel dat de bal simpelweg tussen twee spelers inviel. Sterk verdedigende tegenstand zijn de Havenbewoners blijkbaar niet meer gewend. 

Toen Winkhem aanvallend ook nog meer en meer druk begon te zetten lag het initiatief al gauw aan Winsumer zijde. Met name Martin Bijsma speelde een sterke wedstrijd. Aan het net en in de verdediging liet hij zien dat hij één van de beste spelers van de 1e klasse is.

 

Na de wedstrijd werd op passende wedstrijd afscheid genomen van Robert Schuringa die vanwege verhuizing zijn laatste wedstrijd heeft gefloten als vereniging scheidsrechter van Winkhem. Robert richtte in een woord van dank zich tot het team en prees de plezierige houding van Winkhem spelers waardoor hij met plezier de wedstrijden gefloten heeft.

 

De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 20 januari. Olympia is dan de gastheer. De wedstrijd start om 19:00 uur in de sporthal in Selwerd, Groningen.


Winkhem dames 1 herpakt zichzelf

Dames 1 - 6 december 2017

Op 6 december troffen de dames Oranje Nassau in de Ripperdahal. Onder de invloed van de opzwepende muziek begonnen de dames enthousiast aan de warming-up. Tijdens het inslaan gaven ze direct hun visitekaartje af aan de tegenstander. Coach Bijsma was helaas niet aanwezig om de dames te coachen naar een overwinning, maar kon vanaf het veld ernaast de boel wel mooi in de gaten houden.

 

Na een paar minuten stonden de dames achter met 0-3, maar met een prachtige 3-meter aanval van Schutter werd de toon gezet. Met een flinke service druk , gevarieerd spel en aanmoedigingen van dames 2, werd de achterstand al gauw omgezet in een voorsprong. Ter variatie tikte Robbe de 2e bal door en dat voorzag Oranje Nassau niet.

In de 2e set ging het wat meer gelijk op en hadden de dames wat moeite met het verwerken van de lastige service van Oranje Nassau. Door wat te schuiven in het veld kwam de controle weer terug en kon Bulthuis lekker aanvallen op mid. Ook Schram stond haar mannetje op de diagonaal. De dames konden mooi hun eigen spel spelen, maar door een aantal service fouten kwamen de dames van Oranje Nassau toch weer in de buurt. Door de rust te bewaren en te doen waar ze goed in zijn kon de winst worden gepakt.

In de 3e set verraste Kwant met een mooie 3 meter aanval de tegenstander. Er werd hard gewerkt door iedereen. Bulthuis was lekker aan het knallen op mid en de service liep als een trein. De pass lag lekker waardoor het spel zeer soepel verliep en na nog geen 15 minuten was de set voorbij en was de winst weer binnen.

 

In de 4e set was Dijkema scherp voor bij het net met een killer blok en veegde Staghouwer achterin het veld alles van de grond. Een pass van Robbe op Schram, die vervolgens een mooie set-up naar buiten gaf en Kwant die wist hoe dat klusje geklaard moest worden. Ook van der Meulen kon met haar harde aanvallen de tegenstander imponeren. Ook deze set konden de dames naar zich toetrekken.

 

Het bier en de bitterballen lieten zich goed smaken na deze mooie overwinning!

Met maar 7 sets verlies in de eerste helft van de competitie gaan de dames met een goed gevoel het kerstreces in. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Set up D1 die momenteel 6e staan. De dames hebben nog wat goed te maken, want de vorige keer hebben ze een setje laten liggen bij Set up D1. 


VIOS/K Slochteren een maatje te groot voor Winkhem dames 1

Dames 1 - 2 december 2017

Op zaterdag 2 december stond er voor dames 1 Winkhem een belangrijke wedstrijd op het programma. Ze troffen de nummer 2 van de

ranglijst, VIOS/K uit Slochteren.

Met tot nu toe maar 1 wedstrijdpunt verschil was dit een tegenstander van formaat. Na een vlotte warming-up begon Winkhem de set met aardig wat spanning in de benen.

 

Dit was dan ook wel te merken en Winkhem kreeg het spel niet onder controle. De dames van VIOS/K hadden een sterke service en liepen al snel uit. De eerste set ging dan ook met 25-17 naar VIOS/K.

 

In de tweede set liepen de teams eerst gelijk op. Met een paar mooie aanvallen van Schutter en Bulthuis scoorde Winkhem een aantal mooie punten. Maar ook in deze set konden de dames de tegenstander niet genoeg onder druk zetten. Toch bleven de dames strijden, maar al gauw bereikte VIOS/K de 25 punten en werd de set verloren met 25-19.

 

In de derde set kwam de spirit weer een beetje terug. Met een goede serviceserie van Robbe kon Winkhem al vrij vlot in de set een mooi verschil maken. Ook liep de pass in deze set weer wat beter waardoor de aanval

beter opgebouwd kon worden. Van der Meulen en Kwant konden op buiten de nodige punten scoren. Even leek het erop dat Winkhem de set binnen kon slepen. VIOS/K kreeg echter net op tijd het spel weer

onder controle en sloot de derde set af met 25-23.  

 

In de laatste set werd de conditie van dames 1 flink op de proef gesteld. De rally’s waren lang en de dames van Winkhem waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Er werd flink verdedigd door o.a. het blok van Dijkema. Ook in de aanval kon Winkhem weer wat punten binnen slepen. Helaas bleek VIOS/K toch een maatje te groot en ging ook de laatste set met 25-18 naar de thuisspelende ploeg.

 

Met een verlies van 4-0 vertrokken de dames weer richting Winsum. Ondanks het verlies van zaterdag, maar met nog een heel aantal wedstrijden te gaan, zijn de dames nog steeds van plan om als eerste in de

competitie te eindigen.

Op woensdag 6 december om 21:00 uur spelen ze hun volgende thuiswedstrijd in de Ripperdahal. Dit keer treffen ze de nummer 8, Oranje Nassau.


Concurrentie strijd in Slochteren, Winkhem trekt aan het langste eind

Heren 1 - 2 december 2017

 Afgelopen zaterdagavond traden de mannen van het eerste team van Winkhem aan tegen directe concurrent VIOS/Kolham. Door goed teamspel trok

Winkhem de winst (3-1) naar zich toe en neemt daardoor steeds nadrukkelijker zijn plek in, in de top van de 1e klasse B.

 

Hoewel Winkhem aantrad met een incompleet team voelden de mannen zich meteen thuis in de Duurswoldhal. De hal is namelijk vrijwel identiek aan de Winsumer Ripperdahal. Bij het inslaan maakte VIOS indruk. Mede door de vele lange mannen in het team van coach Raymond Schuiten en de harde aanvallen, ontstond er de verwachting dat deze wedstrijd een mooie pot zou opleveren. De eerste set liep een korte tijd gelijk op maar boven de tien punten grens liep Winkhem steeds een beetje verder uit op VIOS. De set eindigde in een overtuigende winst, 18-25.

 

In de tweede set lag het initiatief meteen bij VIOS. Met een kleine voorsprong hielden de mannen druk op Winkhem. Hoewel het halverwege de set weer gelijk op ging kwam VIOS er steeds beter uit en wisten de Winsumer mannen geen treffend antwoord te geven. Mede door een matige serve en te kalme verdedigende acties liep het zelfs zolang gezamenlijk op dat deze set door VIOS binnen gesleept werd met een set stand van, 32-30.

Er was veel energie gestopt in de tweede set en Winkhem verwachtte dan ook dat VIOS het initiatief vast zou houden. Winkhem voerde daarom Ywe Jens Veenstra als frisse wissel door. VIOS leek zelf ook veel energie geleverd te hebben en gebruikte de derde set om uit te puffen. Winkhem profiteerde hier optimaal van en zetten de gastheren al gauw op een ruime achterstand wat een verlammende werking leek te hebben bij VIOS. Bij de gastheren kwam de pass moeizaam tot stand door de serve en aanvallen van Winkhem. Winkhem trok zo eenvoudig de voorsprong in de wedstrijd naar zich toe, 11-25.

 

De laatste set werd vol goede moed opgepakt door beide ploegen. Tot halverwege de set liep het gelijk op. Jaap Bouwman haalde daarna vijf punten achter elkaar binnen door zijn serve serie en alsof dat nog niet

overtuigend genoeg was drukte Richard Krebs met een kill block ook zijn stempel op de wedstrijd. Daarna kwam VIOS nog terug maar was Winkhem de meest continu spelende ploeg. Deze set, en de wedstrijd, werd met 22-25 buit gemaakt door Winkhem en daardoor doet Winkhem steeds nadrukkelijker mee met de top drie van de competitie.

 

Op woensdag 6 december ontvangt Winkhem Lycurgus in de Ripperdahal. Ook Lycurgus speelt in de top mee en opnieuw zal Winkhem alles moeten geven om de goede lijn vast te houden. De wedstrijd start om 21:00 uur.


Dames Winkhem D1 gaan ervoor!

Dames 1 - 25 november 2017

Met als duidelijk doel, het kampioenschap, ging Dames 1 van Winkhem vanavond weer los! Thuisspelend in de zaal van AOC Terra zat de sfeer

er tijdens het inspelen al direct goed in. De banken werden snel gevuld met leuke enthousiaste supporters! Het werd een leuke wedstrijd tegen nummer 3 in de competitie, Donitas.

 

De eerste set begint direct met goed spel van spelverdeler Oosterhuis, die vanaf het begin de aanvallers goed bediende. De pass lag prima en er kon goed worden opgebouwd tot een aanval. Oosterhuis heeft het spel goed verdeeld en alle aanvallers komen aan bod. De dames spelen gestaag door en domineren al. Donitas is niet in de gelegenheid om druk uit te oefenen, hoewel verdedigend vrij sterk, is er aanvallend weinig druk. De eerste set eindigt in 25-12 winst voor Winkhem.

 

Vervolgens blijven de dames van Winkhem het spel in de tweede set domineren. Coach Bijsma geeft de speelsters duidelijke opdrachten; blijf alert en scoren. Sterke service van Oosterhuis en een ijzersterke

aanvalskracht van Schutter en Van der Meulen zorgen ervoor dat Donitas weinig meer heeft in te brengen. Met een goede verdediging achterin van Staghouwer en Dijkema liggen daar geen scoringskansen voor de studentes. Halverwege de set is er helaas nog een blessure bij Donitas, met als gevolg enige verwarring over de

mogelijke wissels. Na tussenkomst en uitleg van scheidsrechter Miedema, die overigens uitstekend floot, werd de wedstrijd voortgezet. Donitas blijft moeite houden met de service van Winsum en is geen moment in het spel gekomen. De tweede set eindigt dan ook in een ruime setwinst voor Winkhem.

 

In de derde set is er wederom weinig ruimte voor Donitas om hun spel te verbeteren; Winkhem is thuisspelend erg in hun element. Een goede servicedruk van Mennens, de pass, de setup en ten slotte de aanval werden een aantal malen mooi uitgevoerd. Winkhem heeft het team op orde en blijft strijden voor elke bal. Donitas heeft geen antwoord op de aanvalskracht van Schutter. Punt na punt wordt verzilverd. Ook Staghouwer heeft op het midden de regie en zet meerdere malen een goed blok en aanval op neer. Oosterhuis blijft technisch

sterk en het spel mooi verdelen. De set eindigt in dan ook in 25-8 voor Winkhem.

 

De laatste set ging vervolgens snel en de studentes hadden weinig puf meer. Na inbreng van buitenaanval Van der Meulen en Schram op diagonaal ging Winkhem vol voor de winst en werd het voor de tegenpartij wachten tot het eindsignaal. Bulthuis heeft nog een paar mooie aanvallen op mid en laat de dames van Donitas hard werken. Dit, gecombineerd met wederom een goede servicedruk, zorgde vrij gemakkelijk voor setwinst voor de dames van Winkhem. Met als resultaat een einduitslag van 4-0! Met deze punten en dit

teamwork is het kampioenschap zeker mogelijk!

 

De volgende wedstrijd is zaterdag 2 december tegen VIOS in Slochteren, de nummer 2 in de poule.

Winkhem Dames gaan ook hier weer vol voor de winst!


Winkhem H1 wint van twijfelen LSV

Heren 1 - 21 november 2017

De mannen van Winkhem zitten in een positieve flow, de ene na de andere tegenstander weten de mannen aan de zegekar te binden. Dinsdag was

het Lopster LSV het slachtoffer. Met een 3-1 winst is het eerste team van Winkhem bezig met een opmars naar de top van de 1e klasse B.

 

De wedstrijd startte voor Winkhem zeer matig en met weinig bezieling. LSV wist goed druk te zetten op de verdediging van Winkhem. Goede serves en prima aanvallend werk van de Lopster formatie bracht Winkhem op een 0-1 achterstand in sets.

 

In de tweede set werden enkele omzettingen gedaan en dat bracht een stuk meer bravoure in het team. Daardoor liet Winkhem een overtuigender speelstijl zien. LSV kwam lang goed mee maar er kwam toch wat twijfel in het spel van de Lopsters. Winkhem kon daardoor in het laatste deel van de set ineens het verschil maken en de set binnen halen met 25-18. Meteen daarna herpakte LSV zich prima en opnieuw was het lang onduidelijk wie de winnaar van de derde set zou worden. Winkhem liep door een paar serve series goed weg maar LSV kwam sterk terug. Opnieuw sloop de twijfel in het spel van de mannen uit Loppersum en gaven ze de set eenvoudig weg aan de Winkhem, 25-19.

 

In de laatste set trok Winkhem meteen goed de gashendel open en het puntenverschil dat gemaakt werd kon niet meer bijgehaald worden door LSV. Axel Kroeze die niet op zijn gebruikelijke positie speelde liet zich van zijn flexibele kant zien door ook op andere positie prima zijn mannetje te staan. Het is altijd prettig als een team elkaar in de breedte aanvult. Een luxe positie die Winkhem vorig seizoen nou niet verwacht had.

 

Het is genieten voor Winkhem. De sfeer is goed en vol vertrouwen zien de mannen dan ook uit naar de topper in de 1e klasse B. Volgende week woensdag, 29 november, spelen zij tegen Trias uit Delfzijl. Trias speelt altijd mee voor het kampioenschap dus dit beloofd een mooie uitdaging te worden.


Winkhem D1 stomen door!

Dames 1 - 15 november 2017

Dat de dames dit seizoen voor het kampioenschap spelen is wel duidelijk. Zowel in de trainingen als in de wedstrijd straalt het zelfvertrouwen en motivatie er vanaf, vanavond moest Beerta er aan geloven. Coach Bijsma had aan het begin van de wedstrijd 200% inzet gevraagd, aangezien dit een directe concurrent was

 

De eerste set beginnende met spelverdeler Oosterhuis die de afwezige Robbe verving en dit zeker niet onverdienstelijk deed en de aanvallers goed bediende. Het was even aftasten wat de gasten uit Beerta gingen doen, maar Winkhem nam snel het heft in eigen handen met een sterk servende Marleen Kwant werd gelijk een gat geslagen en gaven dit ook niet meer weg (25-15).

 

De tweede en derde set waren echt om te smullen. Winkhem schroefde het tempo in de wedstrijd op door sterk te serveren en met rake klappen van de aanvallers van der Meulen en Bulthuis werden deze 2 sets overtuigend gewonnen (25-15, 25-9).

 

De 4e set was een van formaliteit. De gasten geloofden het wel en waren al bezig met de terugreis naar Beerta. Winkhem kreeg van coach Bijsma de opdracht scherp te blijven en aan het puntensaldo te werken. Een zeer sterk serverende Mennens nam 30% van set voor haar rekening. Eindstand van deze set: 25-8.

 

 De volgende wedstrijd is zaterdag 25 november tegen de hoog genoteerde Donitas uit Groningen. De dames uit Winsum zullen ook hier weer gebrand zijn op een mooi resultaat. Aanvang 17:00 uur in Scholengemeenschap AOC terra in Winsum.


Winkhem laat van zich horen, Flash Veendam houdt het bij praten

Heren 1 - 14 november 2017

In Rotterdam zingen ze het al jaren, geen woorden maar daden. Dit was zeker van toepassing op dit duel. Het werd een ware strijd die door Winkhem werd gewonnen, 3-1.

Dat spelen tegen de parkstedelingen niet saai zou worden konden we u vantevoren al op een briefje geven. Met de laatste ontmoeting van afgelopen seizoen in het achterhoofd moest alles op alles gezet worden om het verbale en mentale spelletje van Flash een passend antwoord te geven.

Dat lukte behoorlijk hoewel het Winkhem niet aan kwam waaien.

 

In de eerste set startte Winkhem meteen gedreven. Er werd een gat van enkele punten geslagen en die werd tot het einde niet meer weggegeven. Flash speelde zich meteen in de kijker door een eerste gele kaart te incasseren. De set werd netjes binnen gehaald met 25-22 als eindstand.

 

Winkhem had de juiste flow te pakken en drukte dit in de tweede set uit in degelijk spel. Een sterke serve serie van Richard Krebs, goede passes en slimme aanvallen hielpen Winkhem aan een duidelijke set overwinning. 25-19.

 

De praatsport beoefenende gasten waren er redelijk stil mee gekregen. Toch lukte het Flash om in de derde set een kleine voorsprong vast te houden. Winkhem maakte meer passende en serverende fouten waardoor Flash hoop hervond. Garry Berends speelde zeer gedreven aan het net, plaatste vele succesvolle blokkeringen maar zijn teamgenoten hadden het even niet helemaal scherp meer waardoor deze set nipt weg gegeven werd, 24-26.

 

De vierde set stond bol van rumoer en dit bleek dan ook een zware dobber voor Winkhem. De krachten waren toch behoorlijk op gebruikt en men moest op karakter het eigen spel vol houden.

Dit leek te mislukken totdat coach Miedema met enkele slimme wissels nieuw elan in de ploeg wist te krijgen. Winkhem won de set door eerst een ace te serveren en af te sluiten met koelbloedig en uitstekend verdedigend werk neer te zetten tegenover de matige aanval van Flash haar zijde.

Bij Winkhem is men zeer tevreden met de zwaar bevochten winst. Het zet zo weer enkele stappen opwaarts op de ranglijst.

 

Volgende week dinsdag komt het befaamde, shoarma etende, Lopster LSV op bezoek.

Om 20:30 start deze wedstrijd in de zaal van het AOC aan de Onderdamsterweg.


Winkhem DS 1 uit tegen G.A.V. Unitas Usquert

3 november 2017

Na een werkweek gaat Winkhem dames 1 op vrijdagavond op weg naar Usquert. Om daar onze 5e wedstrijd te spelen. Fijn om deze keer niet ver te hoeven rijden. Dit seizoen doen we nogal wat dorpen aan in Noord-Oost Groningen,die we tegen komen in deze poule. Winkhem gaat volledig voor de winst tegen Unitas Usquert. De plek boven aan in de rang lijst bevalt ons wel, maar die moet ferm worden verdedigd.

 

Met een bijna complete en fitte selectie gaan we warm spelen in het Dorpshuis. We merken dat het plafond laag is waarvoor we echt rekening moeten houden met spelen. De 1e set gaat van start, Annelies Staghouwer maakt gelijk 3 punten met een mooie serve. Unitas Usquert lijkt even van slag, maar weten dan ook de bal goed te plaatsen. In deze set lopen we steeds 1 punt voor, over en weer gaan de aanvallen. Winkhem krijgt wat tegenslag door eigen serve fouten waardoor Unitas Usquert deze set binnen sleept met 25-23.

 

In de 2e set neemt Unitas Usquert gelijk de leiding in de punten. Na een time out met aanwijzingen door coach Martin Bijsma nemen de Winkhem dames het stokje weer over. Mooie aanvalspunten door Els Schutter op buiten en we staan weer op scherp. Hoppa, de 2e set gaat onze kant op: 21-25.

 

Na wat wissels op de buiten- en midpositie komen nu Audrey Mennes en Eva van der Meulen hun rol vervullen in de 3e set. We gaan als een speer van start. De aanvallen op de posities worden mooi uitgespeeld, ondanks dat Unitas Usquert veel ballen weet te verdedigen, slaat Eva van der Meulen deze set binnen met een mooie sprong serve: 13-25.

 

Unitas Usquert begint de laatste set met serveren, en nemen gelijk een voorsprong. Winkhem dames hebben moeite met de verdediging. Na een time out krijgen we de bal weer aan onze kant. Petra Oosterhuis serveert mooie strakke ballen over het net. En we gaan weer gelijk op. We merken dat we echt tegenstand hebben aan de Usquert dames. Deze set gaat dan ook naar Unitas Usquert: 25-19.

 

Gelijk spel lijkt in deze strijd de beste uitkomst. A.s. vrijdagavond nemen we het op tegen V.S.V’74 te Vlagtwedde. Winkhem dames 1 nog steeds in de top 3!


Download
19 april 2017
19 april 2017 Winkhem H1 - Trias.pdf
Adobe Acrobat document 46.6 KB

Download
11 april 2017
Winkhem - Flash Veendam 2 - 11-04-2017[2
Adobe Acrobat document 373.8 KB

Download
29 maart 2017
Woensdag 29 maart 2017.pdf
Adobe Acrobat document 21.6 KB

Download
8 maart 2017
18 Winkhem - Lycurgus[1622] 8 maart.pdf
Adobe Acrobat document 405.5 KB

Download
4 maart 2017
17 Winkhem- Typhoon - 4 maart 2017[1596
Adobe Acrobat document 101.7 KB

Download
18 februari 2017
16 LSV Loppersum - Winkhem 18feb.pdf
Adobe Acrobat document 322.1 KB

Download
8 februari 2017
15 Winkhem -LSV[1488].pdf
Adobe Acrobat document 162.1 KB